Tweede editie belooft straffe stunts en megaspektakel

29-06-2017

Antwerp City Drops is back! Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt Antwerpen weer helemaal overgenomen door de urban scene en kan jij opnieuw met open mond komen kijken naar de beste skaters, slackliners, graffiti-artiesten en bmx'ers ter wereld. En het belooft weer heel vet te worden!

Het laatste weekend van september zit vól straffe stunts en groots spektakel. Tijdens deze tweede editie van Antwerp City Drops ligt de focus op de 'urban sports' skateboard, BMX, basket en dance. In een op-en-top festivalsfeertje zal je in de ganse stad naast coole sporten ook kunnen proeven van de echte Antwerpse urban lifestyle en -cultuur met de Urban Crafts Market, street-art en dj’s. 

(Inter)nationale topsporters vs DIY

Op de verschillende City Drops-locaties zie je topsport van de bovenste plank. Op de Jordaenskaai en in de Skate-bowl in Park Spoor Noord krijg je de beste skatetricks te zien in een Europese skateboardwedstrijd met 10.000 euro aan prijzengeld. Tijdens de waanzinnige bmx-wedstrijd op het Steenplein zie je de bmx'ers letterlijk door de lucht vliegen en verdeelt een internationale jury een prijzenpot van 7.500 euro. Op de Groenplaats word je ondergedompeld in de Urban Dance-sfeer op de ultieme danswedstrijd. Op de Grote Markt kan je je gaan vergapen aan zotte kunsten van de biketrialers op de World Cup Bike Trial. Maar wie wil, kan natuurlijk ook zélf stoere kunstjes uithalen tijdens de vele workshops, die overal plaatsvinden. 

Nightlife meets sports

Zowel overdag als ’s nachts heb jij tal van ‘things to do’. Terwijl topsporters overdag de meest halsbrekende tricks uithalen, kan jij je zowel op vrijdag-, zaterdag- áls maandagavond uitleven op de beats van hippe dj’s in de beste Antwerpse clubs. 

Wat beleef je waar?

  • Grote Markt: World Cup Bike Trial
  • Steenplein: BMX, Pumptrack Contest, Junior Pumptrack, Freestyle BMX
  • Jordaenskaai: Antwerp Skate Contest
  • Groenplaats: Urban Market, dance & dj's, met zowel op zaterdag als zondag kunst, eten en urban crafts
  • Park Spoor Noord: Skate & Bowl, Junior Skate Contest, City Mountainbike
  • Vrijdagmarkt: Rocks@Antwerp
  • Sint-Jansvliet: Basket
  • Afterparty: Café d’Anvers & Ampère


Deel dit bericht

Terug naar overzicht
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics